Хвана ли те - МОЙ СИ!

Кратък наръчник за намиране/произвеждане/модифициране на “Мъж-Мечта” версия 2.0
——————————-
DISCLAIMER: Нядавам се никоя жена да не прочете това, но при условие, че публикуването му във форум на bg-mamma е неизбежно, ефектът вероятно ще е поразително унищожителен. Уважаеми мъже от порода Мъж-Мечта 2.0, бъдете готови за изненадващи атаки от разярени ваши почитателки, с възможни елементи на отвличане, отглеждане и опитомяване!
——————————-

Имало едно време една принцеса. Тя дълги години усърдно търсила създанието “ПРИНЦ”. Той, или по-скоро негови бледи подобия, все се измъквали на косъм. То да висиш на косъм от високата 69 метра затворническата кула не било съвсем измъкване, но все пак било за предпочитане от вечно съжителство с натякваща недостатъците ти принцеса. Ту зад перфектните обноски щял да се скрие хитрец с миризливи крака, ту плочките на снажното му тяло се оказвали силиконови и устните лимонови. А принцесата, както всяка принцеса била с опак характер. Тя не искала много, е поне не толкова колкото майка и, но все пак ето малка извадка от нейния списък:

  • да е красив
  • да е умен
  • да е богат
  • да е смирен
  • да е мил и грижовен
  • да обича всичко, което принцесата обича, но не повече от нея
  • да и позволява всичко, по всяко време, на всяко място, безузловно, безвъзмездно и завинаги
  • да е изобретателен, романтичен и винаги готов да изненада с подарък
  • да може винаги да я разсмее

Та това била на кратко първа страница на двадесеттомната Енциклопедия “Принцесика”. Не можем да я виним в неразбиране на простите физични закони, тя все пак не била завършила Ядрена физика в СУ. А какви са законите ли - ами много просто - ще го илюстрирам с един Дюкански пример - “И Дядо Боже да слезне не може сладкиша от трици хем да е твърд, хем да издържа повече от един час, хем да е с месо!” Е дали е сладкиш или атрибут - за Дядо Боже тези неща били просто бюрократична формалност.

Един хубав ден обаче се случило чудо. Докато принцесата била в онова тайно място, където всеки се усамотява и си попръцквала в такт с мелодията на “Material girl” на леля Мадона (принцесата имала дори VIP билет за Golden circle-a на концерта и в София), четейки новия бестселър на Пиер Дюкан “Как да останем принцеса завинаги!” (с алтернативно заглавие “До forum.bg-mamma.com и обратно в страната на сбъднатите чудеса!”) една сълза се отронила от лявото и око (не била от напън, моля ви - просто била една заблудена сълза). И капнала върху разтворената страница. Принцесата оставила книгата и разтъркала очи. В момента в който ги отворила О, ЧУДО! ……. Дали да не спра до тук?!?!? Се замислил Владизнайко …. не ще продължа …. като ще е Гарга, да е протеинова … със зеленчуциииииии!

Принцесата, която впрочем се казвала Талия,  се озовала на една безкрайна поляна …. цялата в кокичета, минзухари, теменужки с тук таме пърхащи пеперуди. Имало и една цъфнала вишна, а на нея висял един календар. Талия се поокопитила, и лекичко се ощипала по талията. Не че имала любовни дръжки НЕЕЕЕЕ - просто тя е принцеса и има от всичко по много, нали! Обаче уви никакъв ефект нямало. Дори миризмата не била като от двете кралски “00″, ами точно на пролет си миришело, дори било малко по принцешески претруфено и в повече. Изневиделица, малко над вишневото дръвче, се появил един сладък, малък розов слон. По принцип няма нищо особено в това един слон да е розов, но този бил по-различен. Това бил раиран розов слон със заешки предни зъбчета и заешка опашка, пухче около чуканчетата и пембена панделка на хобота. Малко странен бил и фактът, че ушите му били карирани и се размятали напред назад в синхрон с перката на гърба му. Елегантно кацайки Цуни-Гуни, така се казвал този сладък пич, с меден гласец изскрибуцал:
- Скъпа Талия! Преди да си отвориш устата и да ми зададеш редовните ти 1001 въпроса за 1001 нощи, имам нещо спешно да ти кажа!

Тук ЦуГи (че е по-кратко) поел дъх и извадил от нищото един букет с червено-жълто-оранжеви лалета и го подал на Талия. Слава Богу успял толкова деликатно да и го подаде, че две лаленца и запушили устата и не се чуло и звук от това, което тя направила опит да каже. Абе ЦуГи си бил от стара коза яре!

- Чух, че си търсиш принц и съм тук да ти помогна. Обаче имам едно условие - Няма да ме издаваш на Бате Бойко, че чух, че си търсел символ за жертване в кампанията “За всяка Свиня-Слон-Розовел (моля ДАНС да не го превежда като “тройна коалиция”) идва Коледа”.

Мило мое маце гледай сега каква е тайната - това дето го търсиш по твоя списък толкова години съществува и се нарича КРОКОДИЛ. Обикновено може да бъде намерено в самотна семейна среда и ако застанеш пред огледало и се вгледаш по-задълбочено вертикално напред, и имаш ток да свети и парно да грее ще го видиш. Недей се плаши - нормално е да си приличате!

Но, да не забравяме, че ти живеш в България! Страната на абсурдите! И освен този Кроко, дето се вижда в огледалото има и още един. От противоположния пол. Как ще го познаеш ли? Елементарно Талийке - той е някъде там в тълпата на площада … гледа те с кафевите си очи, усмихнат е, а сърцето му тупти във вълшебен синхрон с твоето. Той винаги е бил там … до теб, ден и нощ, в студ и жега. Винаги ти е мислел доброто и се е стремял да те накара да се засмееш и да забравиш тежките принцески тегоби.

- Аааааааа … Ма това Шута Пешо ли е? Малеее каква съм задръстена!!! - попитала Талия.
- ЗАМЪЛЧИИИИИИИИИ овцичке моя, потрай само още 5 минути!!! - ЦуГи бил малко сприхав, ама и вие да сте с карирани уши и панделката на хобота да ви пречи да дишате и вие ще сте нервни!

- До днес ти си била с розови очила и не си успявала да го видиш. Но утре е нов ден! И ново начало. Отвори душата и сърцето си, бъди себе си! И помни, че животът е кратък и трябва да намериш своята половинка, която да обичаш и с която да създадете малки принцове и принцески. Той никога няма да е идеален, но винаги когато се сещаш за него, нещо в теб ще трепва, винаги ще знаеш, че той е готов да жертва живота си за да ти донесе дори зъб от Ламята Спаска (а понякога и от Злата Вещица). Светът може и да е голям Талио, но свестните ти половинки се броят на един пръст(но не среден). Гмурни се в дълбокия океан на ежедневието и търси с душата си сходен ангел-охранител. Каквото и да прави после той във вашия дворец - да глади роклите, да чисти калдаръма, да ти готви режимно, дори да ти носи коронката - ако го прави с желание и ухилен до уши, значи те обича. И любовта му колкото и сляпа да ти се вижда, докато гори от събуждането заедно в леглото до вечерта, когато си лягате и ви очаква неочакваното (дъскорезнишко хъррркане или милувки и ласки) ще е споделена и нежна.

И помни - дори да забравя от време на време кога имаш празник, кога е Денят на влюбените, недей да му се сърдиш. Аз ЦуГи Великолепния му свих календара и ей го там на вишната. Аз съм виновен, а за наказание можеш да ми смениш памперса, че с тази диета и тези 2-3 литра вода на ден нали знаеш какво се случва!

Аз сега трябва да тръгвам. Че моето Цветосъкровище ми е приготвило гала вечеря! А от работа не остана време да намеря подарък … но нищо - Аз съм и ЦуГи Ранобудния - ще стана утре рано и ще напълня къщата с ухаещи цветя от полянката на мечтите!

Обичайте се принцесо и бъдете обичани от близките ви хора! Животът винаги ще е прекрасен, когато има с кой да го споделиш!

No Comment