Който търси екшън получава дърво

От тази вечер отварям нова тематика - съседски взаимоотношения на стационарна орбита. Нали съм много активен относно проблемите на кооперацията - сменям крушки, ключове, чиста сняг, помагам на съседите. Е днес те дружно решиха да ми се отблагодарят - избраха ме за Домоуправител.

Още не осъзнавам в какво се забърках, но пък в главата ми изскачат хиляди неща, които искам да оправя, променя и дори бизнес ми хрумна … спокойно не е шуробаджанашка кражба ,-)

За тази нощ си намерих четиво - Закон за етажната собственост и последните му промени. Очаквайте включване и дано до тогава не бъда разпънат в асансьора с въже от простор.

2 Comments so far

 1. j. on February 12th, 2009

  “честито”.

  от 1/2 личен опит ще ти кажа :), понеже знам, че ще си съвестен. ще ти се случи това, което се случи у нас.
  ще станеш бавачка на съседите си. ще се изненадаш колко често могат да те търсят, за какво ли не.

  най-противното е, че дори да сдадеш поста след година (или колкото там ти е мандата), още година след това ще си top of mind :), и ще очакват отговори и съдействие от теб.

 2. Ивчо on February 12th, 2009

  Мдам, сега е времето да се научиш да казваш “Не”!
  Баща ми “управлява” в сянка 14 етажен вход, с два полуетажа и с по три апартамента във всеки. Собствениците във входа са вече само 30% от общото му население. Обаче цари ред и порядък-доколкото може да цари в едно общежитие подобно.
  Стискам ти палци!