Малките удоволствия на пърхащия слон

Днес реших след като се събудя да се измия по-добре от вчера. Трудно решение, но неизбежно. Какво е различно може да има ли? Ами след зъбостъргането и щавенето с бръснача изгрухтях и се погледнах в огледалото. Ама за по-дълго … почти за 10 секунди! Имали ли сте онова усещане при екстремна ситуация, когато ви минават най-куците и най-хубавите моменти в живота през главата за 1 хилядна от секундата? Е това усетих и аз … за малко се стреснах, но разумът надделя и мъдра мисъл започна сутрешно да си проправя път през гънките на тиквата ми. Айнщайн е бил прав - може да се пътува във времето и пространството. И то много лесно - освобождаваш пространство, посредством намаляване на телесната маса и шкембето и автоматично се връщаш в тийнейджърските години. Е, останалата част от вселената си остава същата, но точно тук е разковничето - тамън всички ще видят какъв си магьосник и както се казва - ще има пред кого да се похвалиш, кой да завижда и да го е яд.

Да си призная има и други благинки като си слаб, нали трябва да гледаме положително на отрицателните неща, пък били те и килограми … за да успеем с царската диета за 800 дни да оправим всичко и всички! Та ето малък списък:

 • спестяват се мноооого пари … главно от некупуване на шоколадено-сладки работи. 30 дена по 3 лева са си почти 100 лева.  И като добавя сокове, пържено, junk кльопачка и плодове - направо към 300-400 лева отива сметката. Ми това в тази криза си е един декар плодородна БГ земя!
 • стават ти старите дрехи - спестяваш за нови!
 • значително по-малко вода ми трябва като се къпя! все пак квадратурата на коката намалява …
 • не ми се спи сутрин към 10:30, следобед към 14:00 и се наспивам за 5-6 часа. Може да е от възрастта, но все пак е голям кеф
 • газовете и пръцкането изчезнаха … което не винаги е плюс - все пак трябва по някакъв начин да маркираш територия и лично пространство в асансьор, претъпкан тролейбус или концерт в зала 1
 • пестиш зъбен емайл и ставите на колената и стъпалата не се изморяват. Все пак торба цимент на пъпа си тежи доста
 • преоткриваш инструмента, находящ се на една педя под пъпа!?!? последните 10 години се задоволявах само с усещане посредством пипане, но вече се вижда НА ЖИВО (или както депутатите обичат да се “шегуват” IN-VIVO което впрочем на старошопски значело - “с жълто паве най-лесно се чупи депутатска глава”). Май малкият пакостник не е отслабнал … ама ще се консултирам с тясно-специализираната литература
 • като седя седнал и е тихо, не се чува пуфтене! може да ви е смешно, но е много кофти да седиш на бюрото в офиса и да чуваш ехото от стените как отговаря “пуф-паф-грух-гъррр”. Е вече го замених с къркорене на черва и плацикане на вода в празен стомах, но това си е романтика - напомня ми за морето, цацата и
 • кожата се увеличава, може да играят Дартс на шкембето ти с тези стриоподобни концентрични окръжности, но пък какви физиономии можеш да правиш с лицето си - доста е стряскащо
 • изостря се зрението и обонянието - забранените и вредни храни ги виждам и усещам от има няма 100 метра. Вярно е, че нищо не се губи в природата - спираш сладкото и лакомията ти се засилва
 • и последно, но не маловажно - грижата за природата! Да може и да пикая по 10 пъти на ден, но на два-три ходя сериозно до тоалетна. Следователно спестявам километри тоалетна хартия, и преработвателният процес в червата е с много по-сериозно и задълбочено КПД (коефициент на полезно действие)

Секунда, че някакви хора тропат по вратата …. ааааа лекари от мъжка психиатрия! Айде ще ви оставям да ходя един трейнинг да им направя по бягане с препятствия в едностаен апартамент с 14 врати и 9 кактуса. Вие впечатления да имате по гореизложеното?

8 Comments so far

 1. Емил on February 4th, 2009

  Да имам един коментар към това. Факта че се наспиваш за 5-6 часа ми е познат и въпреки, че ти се струва добър не е точно така. Причината е в намалените калории. Предполагам някъде 4-5 сутринта се събуждаш напълно свеж, нали? Това е защото рязко ти е паднала кръвната захар, организма отвръща с кортизол и адреналин. Малко теория, едно време когато човек е бил ловец (а той е бил ловец 1000 пъти по-дълго отколкото е консуматор в супер маркетите), нещата са били следните. Лов, голямо ядене, намиране на защитено място и сън, сън, сън. Ново огладняване, събуждане и мобилизиране и лов. Впрочем това и сега се аблюдава при животните, които не са открили супермаркетите като домашните кучета и котки. Та тялото ти е пригодено към този цикъл, въпреки че той еволюционно вече е излишен. Въпреки това ти имаш тази хормонална регулация. Та събуждаш се в 4-5 свеж, бодър и … готов за лов. Та това може да ти се струва хубаво, но проблема е че черпиш от запаси на организма, които не възстановяваш добре. Ти си в готовност и бодър от нещо подобно на добра инжекция с кофеин, но това няма да е добре в дълготраен ефект, тествано лично. Та моето предложение е да пробваш как ще ти подейства една добра късна вечеря точно преди лягане, обратно на това което казват. Щв спиш много добре и ще си по-добре на другият ден.

  Поздрави

 2. admin on February 4th, 2009

  Емо аз вечер си папкам след 19:30 и не е като да не съм лаком. Но си прав, че трябва да има баланс. Е от 8-ми минавам на нормално хранене и тогава ще видя ще яде ли Влади баница ,-)
  Аз очаквах, ако отслабна да съм отпаднал и смачкан, но се чувствам доста по-добре. Правил съм го и преди 12-на години същото упражнение, но тогава бях млад и зелен и нямам моментни спомени за сравнение.

 3. Емил on February 4th, 2009

  Здрасти Влади,

  ами аз ти предлагам да го направиш right before лягане, просто за опит. Между другото 4 месеца след като се върнеш на старото хранене, ще се върнеш на старото тяло, при това най-странното е без да разбереш как е станало, толкова постепенно и нормално става. Така, че въпреки че трябва да оставиш диетата, каквата е сега (предполагам някакъв вариант на протеинова диета, вероятно Дюкянан) защото тя не е разумно дългосрочно решение, хубаво е да пренесеш добрите навици натам за да не станеш пак слон. Редовният спорт и храненето с мислене, а не храненето за усещане ще ти помогнат.

  Поздрави
  Емо

  П.С. Абе нещо при нетито понякога ми пукат ушите, при тебе случва ли се?

 4. admin on February 4th, 2009

  Пукат ушите и после малко дразнещо болят. Това е като се опитам да изравня налягането докато промивам носа, или като се издухам много силно, докато още има вода в “системата” ,-) гледам да не го правя и няма проблем.

 5. j. on February 5th, 2009

  с първия коментар емо е напълно прав :)

  влади, ще те следя изкъсо като спреш диетата. до сега не съм чула за нито един човек, който е спрял дюкян и да не е йо-йо.
  после ще ти обясня защо не харесвам тази диета :)

 6. admin on February 5th, 2009

  Йо-йо не играя, но ти знаеш, че съм достатъчно луд и различен от останалите въжеиграчи ,-) Но както забелязваш съм в период на промяна и не трябва да се изпуска момента. няма да се изкуша със сладко и пържено - спокойно! Само едно brownie може да пробвам … от твоето … онова с вълшебния шоколад дето бил без какао ,-)

 7. j. on February 5th, 2009

  някой те е метнал нещо с шоко-митовете ;)

 8. igel on February 14th, 2009

  Влади, и аз от 2 години се храня така, с малкалта поправка че съня ми е нередовен, и в зависимост от смените най-често спя между 5 и 12 сутрин.

  Не страдам от липса на енергия, но имам проблем че ако много ми се доспи да кажем към 1 или 2 заспивам за час, час и половина максимум, след което в 5 тялото ми е уморено, кръвното ми е ниско, но не мога да заспя, резултата е цял ден ходене като сомнамбул до към 16ч след което все едно са ме напомпали пак.

  Този ми крив режим ми позволява и кажи речи само едно хранене около 16ч, което тъй като ми е първото за деня би трябвало да се нарече закуска, а реално е вечеря. До тук добре, килцата не мърдат до момента в който не дойдат повечко почивни дни когато спя кажи речи по човешки и се храня по човешки което моменталически ме изстрелва с 2-3 кила отгоре които остават.