dirty little secrets

Привет блогърочитатели! Малко остана от седмицата и дано не ви я разваля .-)

От вчера споделям опит за диетата с BG-Mammите и за пореден път намирам отговор на въпроса - “Кога шъ са опраиме тука в БГ и що още си тук?” - ще се оправим като има повече хора, които мислят, споделят и действат като Мамите, били те настоящи или бъдещи!

Малката тайна която споделих с тях е по отношение на онова упражнение дето на теория трябва всеки човек всеки ден да го прави в една светло-тъмна стаичка, с чиния и дупка в нея. Т.е. онова естественото отделяне, граничещо със отслабване, което на практика е трудно постижимо при режим на месо. Та ето моята “рецепта” за нахранване на общинската фирма “Вода и Канал”:

——————
Обаче за тези два месеца имах и един сериозен проблем. И той е ходенето по голяма нужда. Дори след 4 литра вода - никакъв ефект. Предполагам и вие сте на същото дередже, още повече, че това при девойките е доста често срещан проблем.

Е аз намерих няколко решения за себе си и ще ги споделя, но обещавате да не се смеете!!!

1. Най-ефикасно - обезмаслено прясно мляко - студено от хладилника. Пия половин чаша, и почвам да подскачам като мечето Бамзе (за по-младите може и като Плюшените мечета). Подскок, подскок от крак на крак и от време на време протягам двете ръце над главата, и се опитвам да порасна с още 10 сантиметра (като Мамалев на лоста от 13-тата годеница на принца). След 5 минути съм изстребител в онова тайното място.

2. Кисело и прясно мляко в комплект. Ям половин кофичка и след това добутвам с половин чаша обезмаслено прясно мляко. Чува се покъртителен звък в стомаха и червата, но самият факт, че ще съм по слаб след 10 минути е достатъчно ободряващ.

3. Кола лайт с малко бейлис. Аз не пия алкохол, но при рискови ситуации, като неходенето по нужда се налага. Пия кола лайт и след 1 минута тайно си сипвам 30-на грама Бейлис от резерва на жената (ако имах и боза щях да доливам да не ме хване, ама бозата е пристрастяваща и не смея да държа в хладилника). След изпиването ефекта е като киселото и прясното мляко - поразяващ и звучен.

4. Червенокоска не знае, но е време да си призная. 1992 или 3-та лятото ходих при баба и на вилата в Княжево да ми гледа на кафе. Аз кафе не пия и тази чаша турско кафе ми беше първата и предпоследната в живота. Как съм стигнал от Княжево до Пирогов (там живее баба и има тоалетна) не питайте. На мен турското кафе на джезве ми действа остъргващо на целият тракт.

5. Китайски зелен чай от по-слабия. Това е много крайна мярка. Съпругата ми преди години пиеше от по-силния, аз го пих един път и свърших с отрязан апандисит в Пирогов 15 дена преди сватбата. Но на Бъдни вечер преди традиционото преяждане с близките дръннах едно чайче. Подейства ми в 5 сутринта и със сигурност бях 2 кила по-слаб. Четох и установих, че с този чай изхвърлям и калции от организма, което с тези поледици по тротоарите си е риск ,-)

съжелявам за грубия език, но имах този проблем, не трябва да го крия и предпочитам да споделя опит.
—————–
Wish you много Пръц!

6 Comments so far

 1. emito on January 16th, 2009

  влади,
  тъкмо си хапвах едно портокалче, когато четях постинга и ми преседна.

 2. admin on January 16th, 2009

  вие с правото черво не се обаждайте!

 3. mitko on January 16th, 2009

  6. 1-2 круши и изпии половин литър вода
  7. 1-2 кивита
  8. Сини сливи с вода

  не че имам проблеми, но знам и тези мъдрости. Дори днес викахме “лайнарка” да изпомпа канала. Ние от селата нали сме си с ями по дворовете:)
  Жената не на шега казва, че преди да се заселя не са викали помпата. От както аз дойдох - всяко лято и чат пат зимата, ако съм имал силни празнични яденета :)

 4. Рики Мартин от Брястовица on January 23rd, 2009

  Пич, това с зеления чай и калция не е точно така както го мислиш… Коефинът (или подобните му е чая) пречат на калция да се усвоява от организма - това е така. Само, че в зеления чай се съдържа една четвърт (1/4) кофеин от една чаша кафе!!! Т.е. ефектът на 4 зелени чая на ден откъм загуба на калции ще се равнява на една изпита чаша кафе… Мислим дека не е толко страшно.
  Просто, ако наистина толкова държиш всичкия приет калции да бъде усвоен без затруднения, не пий зелен чай (нито пък черен или кафе) веднага след ядена, а поне около час след това.
  Успех със слабеенето!

 5. Елтън Джин от Долно Уйно on January 24th, 2009

  Прав си Рики! Кофеинът му е майката и таткото на братовчеда. То като се замисли човек колко калции да има в пилешкото и яйцата ,-) Но важното е оправдание да се намира за непиенето на китайски чайове!

 6. Фрау Цеца on January 26th, 2009

  Влади, препоръчвам ти следната безболезнена и безшумна процедура:
  Вечер накисваш в една чаша вода 3 сушени сини сливи. На сутринта изпиваш водата и изяждаш сливите. След няколко минути се усеща съвсем регламентиран повик на природата без странични шумови ефекти. На мене много ми помагаше, но не го прави твърде дълго, защото като всеки лек ще спре да действа. Успех и разум с диетата! :)