Всеки ден е подходящ, ако си решил да правиш добро!

Мина повече от месец от публичното ми изразяване на една малка мечта - да има повече ХОРА със СЪРЦА в България. В този преден постинг си бях пожелал от Дядо Мраз и братчет му Коледа да успеем заедно с приятели и техните познати да направим за пореден път нещо добро.

Е със сълзи на очи и ръка на сърцето мога да заявя, че и този път УСПЯХТЕ! Всеки който чете този постинг и предния такъв, но не се е включил в инициативата също е успял. Все пак е намерил време да седне и прочете, да се замисли и евентуално трогне. Защото днес тук сме направили нещо от сърце, утре ще е накъде другаде.

ДА - сигурно има индивиди, защото за мен това не са хора, които ще кажат - “И какво толкова си мислиш, че променяте?” Няма да губя време да коментирам и взимам позиция. Само ще ги оставя да си живеят в онзи изолораният свят, където другите подобни нему си хвърлят боклуците от балкона, летят с колите като безсмъртни, подминават човек в беда и са научени само на думичката ДАЙ и ИСКАМ!

В процеса на първоначално популяризиране се бях обърнал към познат, с популярен сайт да удари едно рамо. И знаете ли какво получих като отговор - “.. дай ми съкратен call to action. В един параграф да събереш КАКВО искаш да направят хората и ЗАЩО. Много кратко, сбито и ясно… “.

Както се казва в едно мое любимо парче “Ordinary life is pretty complex stuff” или на нашенски преведено няма нищо просто в обикновенния и тривиален на пръв поглед свят.

За мен някои неща не могат да се кажат с две думи. Уви. Аз не искам да кажа на теб, който четеш или някой непознат - дай 1000 лева и всичко ще е ОК. Не няма да е ОК. В този дом ходя отдавна. Искам и други хора да ходят както там така и навсякъде, където има нужда, болка и мизерия. Не го правя заради гузна съвест или с друг подтекст, и преди 5 години пак бих го направил, и след 5 години пак ще го правя.

И все пак - от днес е факт - Двата стерилизатора, петте въздухопречиствателя-овлажнителя и единият озонатор вече са в Дома в Перник. Събраните пари бяха над 6600 лева, останаха 600 и ще търся столчета. Благодаря на колегите и приятели от IBS и Cisco както и на Антоанета Нейкова, Зори и техните приятели!

С пожелания за още повече успехи здраве, здраве и пак здраве на вас и хората които обичате!

No Comment