Протест - “Направи си сам”

Нали като всеки българин съм специалист по всички - искам да взема отношение и да покажа позицията си.

България е страната за вечния непукизъм и мрънкане под носа. На никой не му пука за нищо вече. Няма истински хора. Според мен. За 20 години промяна нито един политик нищо смислено не свърши … Освен да краде и разрушава. Сгради, човешки съдби, животи, бъдеще. Ама минали сме се - останали сме. Слушам по телевизия и радио как няма смисъл да се протестира, как няма за кого и за какво да се гласува, как полицията е действала правилно срещу “лумпените”. Да повечето хора са бездушни и им е писнало. От всичко и всички.

Но вместо да направят нещо по въпроса, да действат, всеки се е скрил в черупката. И чака неволята и времето да оправят и излекуват държавата и всичко в нея. Е няма да стане. И няма да е скоро! Аз ужким съм спокоен човек. Но от време на време много се изнервям и ставам истеричен изрод. И то от дребни несправедливости и неуредици - държавна администрация, култура на движение по пътищата, клиентско отношение и т.н. И не мога да си обясня едно нещо - за 20 години толкова хора бяха ограбени, окрадени, убити в катастрофи или от мутри, загубиха всичко - пари, достойство, вяра и желание за живот. А ужким живеем в демокрация - всички са равни, не е като преди 10-ти - за едни десетки да има, а за останалите милиони да няма. Един пример и случай не си спомням някой, когото са потъпкали и унижили, някой на който са погубили с умисъл или не близък да е направил нещо смислено. Не може пиян полицай да застреля детето ти и ти да останеш безучастен, не може пияница да блъсне 10 души на Плиска, да избяга и да им каже на всички да го духат, не може изрод да блъсне и убие майка, баща и дете в Дружба и там дори и сфетофар още да няма. Не може жената на бившия шеф на Мобиком (Тим Бисере) да блъсне и убие момиче в Младост на 50 метра от Академията на МВР и нищо да не и се случи. И майната им на онези шибаняци в съда, прокуратурата, следствието и дознанието, които не са си свършили работата или са взели една каса кока-кола пари - Господ тях ще накаже - директно или индиректно и ще си носят кръста. И това което не мога да проумея е как ама един родител, брат, сестра, съпруг, любим, син или дъщеря не му преля и не взе правосъдието в свои ръце! Майната му на законите - закони в тази държава няма - има продажници и безбожници, които за 5 лева и майка си робиня на дявола ще преотстъпят. Но защо нямаме този луд, които да хване една пушка, да влезне в съда и да застреля подсъдимия изрод, които е изпил 5 литра ракия и е яхнал мерджана и е убил дете на колело. Да го застреля него, да застреля адвоката му, които за 2000 лева е готов да намери схема и подкупи целия съдийски състав, половината прокуратура и където има експерт и вещо лице под слънцето! Да застреля и съдията и прокурора, които за да си купят нова кола или да направят щастлива някоя руса пичка без грам мозък в главата са готови да си затворят очите, гъза и устата.

Някой ще каже - не призовавай към насилие - ще ти се върне! Няма друг начин според мен за да се променят нещата. Няма оправия! Няма да има и бъдеще(различни от мизерия и простотия) за нашите деца, ако нищо не се промени поне на милиметър!

Усещам се, че в последно време често си говоря с близки и познати на тема “Добре де какво ще се промени? Как ще се промени? Ще се промени ли някога?”.  Аз съм привърженик на крайните неща - или обичаш истински или не играеш театър, или правиш нещо със 110% ентусиазъм и желание или не се занимаваш. Отговорът и позицията след днес остава същият - нещата ще се променят като всички хора им се случи нещо РАЗТЪРСВАЩО и ПОКЪРТИТЕЛНО за да ги извади от дрямката и меланхолията. Да може да се направи с ЛЮБОВ, НАДЕЖДА и ВЯРА - но трябват положителни емоции, лидери и ЖЕЛАНИЕ. Е тези неща отдавна са дефицит. И няма скоро да се върнат. Последния път хората бяха истински заедно и щастливи при победата над Германия на световното 1994 … 15 години са това … И кое е покъртителното - война? не - няма с кой, а и там трябва мислене, политика, дипломация, войници - няма вече такива неща по нашите земи. Чума - няма от къде да внесем - и тя е кът. За 20 години кьорав негър-африканец не емигрира в България - толкова сме добре, че и в най-куцата Африканска държава е по-добре! И остава природното бедствие като опция. Наводнение, сняг, вятър и градушка знаем, че не ни плашат. Свикнали сме. То всеки дъжд си е наводнение, всеки сняг е блокада, а вятъра е за онези педали в Народното събрание да им духа от едното ухо, та през гъза и накрая в носа - т.е. кефим се като го има. Остана земетресение. И според мен Господ си знае работата. Само чака да се омажем и оакаме още повече. Да не остане и един човек с надежда и вяра в добро, да се мразим всички и да не обичаме нищо освен собствените си неуспехи. Ще ви успокоя - аз няма скоро да се дам и за това няма да има голямо земетресение, но пък знае ли човек докато спя и не обгрижвам и закрилям родината какво ще се случи. То с тая пословична българска организация - закъде сме тръгнали ,-)

Да се върна на протеста - как бих го направил аз? Ами замислих се и ще го оставя за следващия пост … Сега отивам да си изровя черен автомобилен спрей от гаража и да подраскам едни работи на едни места, дето едни хора, един ден може би ще ги видят, прочетат, ще се цапнат по челото и ще се замислят!!!

Очаквайте включване от онова топлото място … дето са всички кокошкари и крадци на запалки и чистачки…

2 Comments so far

  1. Една майка on January 15th, 2009

    Само едно единствено нещо ще ти кажа - преклонената главица, сабя не я сече. Така е било, така и ще бъде. Няма оправия. И го казвам с огромно съжаление. Като майка. Като човек. Като гражданин. Но тц… Нещата са вътре в нас за съжаление…

  2. Таня on January 16th, 2009

    Заради тоя протест се изпокарах с доста хора. Доста блогъри затрих от списъците в моя google reader. Но както казват: “кризите са оздравяващи, защото по време на криза истината лъсва най-добре”.

    Махнах много блогове, за да почна да добавям нови - такива, с които сме на едно мнение, какъвто е и твоят.
    Поздравления :-)