2008 =сметки и 2009 пожелания

Леко и тихо си отива една шантава година … Интересна и различна … поне за мен.
Година, която ще помня винаги. Повратна и надявам се значима. Започнах я все още бурмичка в корпорация, завършвам я като служител/съсобственик в компания с приятели-ортаци.

Признавам си преоткрих и промених много неща през тази високосна година. (Предната такава 2004 смених Орбител със Сиско). За пръв път февруари се къпах в океан, а през май написах постинг в това мое ново място във виртуалния свят. Катерих върхове и паланки, пробвах нови спортове и летях с колелото. Цяла година преоткривам себе си и мога да се похваля - моето семейство е отново мой дом. Остана ми време и осъзнах много неща, и такива забравени с времето, и други нови и предизвикателни.

Не мога да не се похваля - започнах диета (без стимули и заплахи, но под вещото ръководство на Кума Миро - днес има рожден ден, дано не забравя) и има резултат. Напънах се да променя и синузита - отново успях. От три месеца провеждам и по-нестандартно лечение за по-специфичен проблем - и там напредвам (ще се похваля след 14 януари). Преди 10-на години бях по-слаб, но така балансирано, както се чувствам в момента - физически, здравословно и ментално - не съм успявал да се задържа. И вече съм убеден, че колкото по-положително мисля, толкова по-хубави работи ще се случват. Покръстих се, и станах кръстник. Но това са лични работи!

Тази година ми се сбъднаха и много мечти. И обещавам за догодина да помечтая повече, та да има какво да се сбъдва (онова за “Световния мир” го оставям на Мис-ките и праителството). Вече си имам пиано, а към него и прекрасно озвучаване - остана само да се науча да свиря. Като част от културната програма се потопих в няколко незабравими концерта и три-четири страхотни филма. Концертите бяха Live Aid 1985, Queen ‘86 на Уембли и Rattle & Hum USA турнето от 1988 на U2. А филмите, които ме трогнаха са Зорба от 1964, Полет над кукувиче гнездо и тазгодишните Slumdog Millionaire и The Curious Case of Benjamin Button. Но това вече е минало …

За догодина обещавам да слушкам и папкам … да обичам повече и да се усмихвам още повече.
Пожелавам го и на вас. Пожелавам ви да сте по-щастливи, по-искрени със себе си и тези които обичате. Да помните, че преди всичко сте хора и сами определяте съдбата и постъпките си. Ако нещо не ви харесва - напънете се и направете нещо да го промените. Пожелавам ви да живеете в интересни времена и да имате повече моменти, които да спират дъха ви. И ви благодаря, че сте тук, четете и мечтаете заедно с мен! Успех и най-важното - пазете се и бъдете здрави!

1 Comment so far

  1. Емо on December 30th, 2008

    Как пребори синузита? Четох ти статията за синузит, но от там не ми стана ясно точно кое ти е помогнало.