Глаааденннн

Признавам - от понеделник съм на диета. Каква - няма да кажа. Като стана 90 кила ще споделя. Поставил съм си амбициозната цел да стигна 90 кила. Почнах от 103(неделя), поне толкова показваше моят кантар, занулен на гранитогреса. В денонощната аптеката до Пирогов има електронна слонска везна - ще издебна на няма клиенти и ще се премеря контролно и там. Може и кръвното да ми измерят безплатно.

Аз не съм лаком … или поне не много. Но в момента съм много гладен. Надявам се този глад да се изпари бързо на 5-ия ден след 5-тото кило … надолу. Пия вода като побъркан, забъркал съм си и едни билки за едно друго нещо, и пия малко витамин Д, пак за друго нещо. Избягвам телевизията и не влизам в магазини. Ужасно е - всяка втора реклама е на сладки и тестени неща, а в нагъзините има толкова малко смислени неща за ядене. Боже опази ако в днешно време бях ученик - щях да съм 150 килца в 5-ти клас.

В събота ще си направя и кръвни изследвания - освен базисни неща ще погледна и холестерол и чернодробните ензими. Че черната кутия на организма е само една и не е добре да я увреждаме. Съчетал съм съботата със взимане на пенсията и пазар с баба - тъкмо ще се отрезвя какво пазаруват пенсионерите и как постоянно са на диета.

Странно но ми се спи повече, но пък ще спестя от тока - по-малко ще светят крушките. Като цяло се спестяват парички, а и гледам да съм с малко пари - да не се изкуша.

Човешкото тяло е интересна машинка. Доста бързо се адаптира, но пък подозирам, че трудно се задържат свалените любовни дръжки, паласки, шкембенца и т.н. Ще продължа да ходя по три пъти седмично на скуош и да ходя повече пеша.

Стискайте сланинки и палци и до скоро - отивам да си купя обезмаслено прясно мляко, че нещо трудно се задържам в двете нули ,-)

9 Comments so far

 1. Миро on November 12th, 2008

  След известно време глада минава… но желанието за сладко си остава. Можеш да пиеш диетична кола. Колкото искаш даже. Можеш да си купиш и степчета и да си ги сипваш в обезмасленото кисело мляко.

 2. еми on November 12th, 2008

  миро, като ще прави диета, поне да приема здравословни храни. степчетата и колата не мисля, че са сред тях.

 3. admin on November 12th, 2008

  Еми все пак трябва да се компенсират хилядите други неща. Аз Кола лайт не обичам, а степчетата са ми гадни - няма страшно. Сега ще седна и по съвет на дедо Миро ще си спретна една табличка кой ден какво да набивам.
  А за сладкото - има време - като отслабнем ще му видим сметката!

 4. ии on November 13th, 2008

  на теб ти трябва спешна консултация за храненето май. с това обезмаслено мляко…; я марш във форума на спайдърите и не пропускай случай като се виждаш със семейство драгоеви;

 5. j. on November 15th, 2008

  влади владиии :), иде ми да те набия.
  имаш проблем с 00 защото ядеш малко фибри :), това са зеленчуците. не яж обезмаслено нищо, това е глупост.
  яде ти се сладко, защото тялото ти не знае кога ще получи смислена храна, и като цяло не приемаш достатъчно храна чувам :)
  да вземем да се видим да ти поговоря ли, какво ли…

 6. admin on November 16th, 2008

  още 5 дена и ще се видим ,-)
  а похапвам достатъчно - няма да залинея много

 7. igel on November 21st, 2008

  Влади,
  яж захар, милиони години тялото ни се е адаптирало да я преработва. Вече ни е генетично заложено. Така де ако искаш.

  Изхвърли всякакви диетични глупости с аспартам, цикламат и прочее, при нас ги сипват с “ооооп” и знаеш причиняват аритмия, рак и други неприятни и далче по перманентни неща от колкото захарта.

  Аз от както минах на диетата на котката - без сол, захар, подправки и алкалоиди направо като вкуся захар и ми горчи, а пак килограмите си седят там.

  Ще видим, сега си купих един wiifit да ме подръчква и уж всеки ден се моря с него.

 8. [...] А с това и задължителното преяждане и препиване. Диетата ми върви доста успешно. От 8-ми ноември до днес съм 15 килца [...]

 9. [...] отдавна се мъчех да започна диета, но както знаете от 8 ноември започнах тази на Дюкан. Отнесох много критики, [...]