Полегнал е Владизнайко

Странна зависимост установих - от както имам домейн, сутрин се успивам успешно. Явно има закон на трите У-та. За четворка белот остава да сложа едно “У” на колата - то и без това сУтрин карам полУ-заспал.

Та днес моето парче за събУшдане е Полегнала е Тодора на Мистерията на Българските гласове. Страхотно изпълнение, и със сигурност трудно повторимо. Слушам си го в колата, цвиля си и спомени нахлуват във все още заспалото ми съзнание. Едно време пеех в хор. Момчешка формация към мъжки хор Гусла, с благозвучното име Гусларче. За тези 6 години съм имал страхотни преживявания и съм научил много(и само мога дълбоко да се преклоня на диригентката Мира Сиракова). Ама на тази тема - друг път. Обещавам.

п.с. Mp3 - защо

Като гледам музиката, към която давам линкове, честно да ви кажа повече от 90% от нещата ги имам на легално закупени носители. Разликата от 10% е за неща, за които не съм намерил от къде да си ги купя. Може да си мислите, че съм идиот, но имам някаква бегла представа как се изкарват пари с музика, и да ви кажа не е лесно. Лесно беше по Соц време - за всяка постановка в Мюзъкъла Оливър в Младежкия театър, като просяк-дърво взимах 5 лева. Без данъци, без осигуровки.  А за дете на 10-12 години 40 лева на месец са много пари. И въобще не ми пукаше за изпуснатите серии на Робинята Изаура. То пък и тя една робиня - като нашите управляващи. Та отново - ако дадено изпълнение ви хареса, и евентуално искате да подкрепите изпълнителят му - напънете се и намерете начин да закупите изпълненето/албума/видеото.

2 Comments so far

 1. какинка on July 4th, 2008

  Владенце,
  включи и това към листата за събуждане или нощно преминаване на София…….
  Coldplay - Lovers in Japan
  http://youtube.com/watch?v=Tx8dJqZGwOI

 2. steve on August 23rd, 2008

  хубаво е човек да пее дай една снимка да те видим като певец :)