Abort, Retry, Ignore?

От много време се опитвам да спра да се дразня на заобикалящата ни простащина и идиотия. Но днес ми дойде в повече. Преди малко прибирайки се с детето от детска градина, возейки една от лелките до спирката да си хване автобус,  имах интересна случка точно на спирката при гробищата на Драгалевци, точно където ул. Папрат става бул. Черни връх.

Накратко - Баба и Дядо на сигурно 150 години общо се бяха хванали за ръка с бастун и имаха желание да пресекат. А навън е 33 градуса! Намалих, погледнах дали зад мен не лети джигит и спрях, подавайки им сигнал с ръка да пресекат. Не щеш ли зад мен спря джипче, с мъж и жена около 50-те и ми пусна една дъъълга бибитка и ми тегли една майна с ръка очевадно псувайки. Ееее до тук бях!!! Дръпнах ръчната и излезнах с ряз ,-)

Отидох и с леко повишен тон зададох въпрос - Какъв е проблема да пусна пешеходците бе идиот? Искаш да ги блъсна ли?

Нагъл отговор - ТУК НЯМА ПЕШЕХОДНА ПЪТЕКА!

Аз отвърнах - Ще си спирам където си искам!

Влизайки в колата чух рязко ускоряване и с мръсна газ мина на 10 сантиметра от моята кола (карам 7 годишен Пасат 5-ца, да не реши някой, че съм с Ферари. Подминавайки ме отново ме изпсува и замалко да блъсне друг пешеходец - слава богу този беше по-млад и притичвайки се измъкна.

Влезнах в колата и продължих надолу. Леличката от детската градина каза - Прав си момче да се караш, ама недей да се нервиш - няма смисъл, те тези с джиповете не разбират!

След около 800 метра има Фантастико и там, като част от новото околовръстно и детелината има пешеходна пътека. И разбираш ли гъзето с джипа спрял на нея и виси от прозореца, явно ме чака. Спирам аз и чувам - “Ето тук ще пресичат, тук има пешеходна пътека!”. Подминах - какво да се обеснявам повече.

Какво забелязах тогава - жена му с листче и химикал надлежно ми записа номера. Обаче аз щото съм тъп също го записах - все пак е 4 еднакви цифри и три букви. Сега тръпна в очакване какво ще последва - ще ми прати някой да ми нареже гумите, ще ми запали пасата или ще дойде на директни елиминации.

Обаче както си седя сега ми е тъпо и криво. От това, че за 20 години тези пичове с еднаквите цифри в номерата на колите, празните глави и просташко самосъзнание не разбраха, че другите около тях също са хора. Все вярвах, че са разбрали, че пешеходците, колоездачите, майките с колички не са мизерници и не се возят в кола защото са бедни, неудачници и нямат пари да си купят?!?! Все си мисля, че съдбата и живота ги научи, че еднаквите цифри не носят късмет, че себеизтъкването и буржоазния тип държание няма да ги направи по-добри хора. Че колкото и пари да изкарат, човек има една уста и с извинение един г*з и когато дойде някаква болест нищо не може да те спаси от жената с косата.

Преди време колегата ми Здравко ми направи забележка, докато правех забележка на поредния всемогъщ, ползващ пътя като Космос. И тогава в гнева си му отвърнах, че ако на тези хора не им се прави забележка и просто ги игнорираме, те стават все по-нагли и си мислят, че са недосегаеми и ненаказуеми. Никога няма да съм толерантен към такива хора защото не го заслужават. Защото искат да са по-специални и не зачитат свободата на другите в това общество. Защото не разбраха, че колкото и пари да откраднат възпитание, ценности и мозък няма да могат да си купят.

Та пожелавам на чичкото с четирите 7-ци да е жив и здрав и дълги години да ме помни, пък белким пусне пешеходец.

п.с. а знаете ли кое е най-тъпото … че както аз, така и този кретен сме наясно, че той ако някой ден блъсне пешеходец, ще си плати колкото е дал за номера с еднаквите цифри и ще му се размине! това е най-тъжното!

1 Comment so far

  1. Името on June 26th, 2014

    Как си, бе, момче? Защо спря блога? Всичко наред ли е с тебе?
    Хайде, жив и здрав бъди!