Хооооп и прескочих

Странно и нелогично, но, уви, пак одъртях. И то с цяла година. Не е справедливо и демократично!

Онзи ден бях на разпит на едно мероприятие на група будни младежи Idea challenge . Сега вече с една година по-зрял си мисля да отговоря честно на въпросите ,-) не че тогава съм всявал смут и заблуда, но друго си е от домашната камбанария.

1. Въпрос - Какъв искаше да станеш като пораснеш?!?! - Естествено, че исках да стана Владизнайко. И виждам, че се е получило. Сега сериозно - от малък съм реалист - казаха ми, че космонавти стават хора, дето нямат пломби за да не им изхвръкнат като изпаднат в безтегловност и така убиха Spaceman-a в мен. Много исках да стана музикант или по-точно онзи дето ги командва с вълшебната пръчица. Ех, мама и тати искаха китара, аз барабани и накрая пях в хора. Но пък сега имам пиано и още има шанс. Като поотраснах през далечната 1990 година разбрах, че човек и добре да живее - тегли заем. Е точно тогава реших, че като стана голям, ще съм шефа на компютрите в ДСК и ще имам милиони дискети, всяка от тях със сребърни гащи и златни лепенки за защита от запис! Слава тебе Интернетчо все още удържам фронта и си плащам заема без да работя в банка.

2. Въпрос - Намерил ли си какво наистина те кефи и какво би правил и без пари? - Намерих … жена, дете, роднини и приятели! Ето това ако може по цял ден да правя без пари ще е най-добре! т.е. да си гледам детето, да се базикам с приятелите, да тормозя жената да ми угажда и да ме глезят мама, тати, сестричката и баба.

3. Въпрос - Първа бизнес идея? От малък съм търговец-спекулант. Първата ми забележителна сделка е от детската градина - замених голямо прекрасно прозрачно каучуково топче от Кореком(благодаря на чичо Мишо) за пружина от влакче. Още имало някакви измамници по телефона продавали моята пружина. А те не знаят, че аз я издалаверих защото исках да си направя перпетуум мобиле.

4. Въпрос - Ако утре разбереш, че ти е последния ден ще се занимаваш ли с това, с което се занимаваш в момента ?  Аз съм скаран с подреждането на неща от всякакъв род. Така, че за мен всеки ден е като последен. Но със сигурност ако имам един ден преднина преди края на света (щото щом мен няма да ме има значи нещо катастрофално ще се случи с Вселената и всичко останало) ще го отдам на хората, които обичам и които ме обичат. И без това съм все по-рядко с тях с този трафик в София и обем бачкане.

5. Мислиш ли, че в страната ни има достатъчно позитивни хора, че - да стане +? Има мамка им, но добре са се маскирали и трудно се разпознават на улицата. Всеки, който не е облечен в тъмни дрехи е с положителна нагласа. Или е малко луд. А е възможно и да е много луд. Но по-добре луд от колкото негативист. Поне ще е весело.

6. Какво мислиш за съвременните явления като турските сериали и Big Brother? А чалгата? По принцип съм ОК - ОБАЧЕ искам малка промяна. Първо - по най-гледания турски канал в Република Турция да пускат в Prime Time Сериала “Издръжливите” и съответно неговите сезони - Време разделно, Козият рог, Под Игото и Капитан Петко Войвода. Второ - камерите на BB да ги вкарат в парламента, министерски съвер и президентсвото. Да ги видим отличниците колко папкат, слушкат ли и с кого се гушкат. и Трето, но не по важност - Чалгата - В България има достатъчно пещери - всички пипируди, фараони, спонсори и силиконки да отидат там да си купонясват. Шашките динамит за входа, след като сме напълнили “бърлогата” е от мен. Жал ми е за сталактитите и неритмичното им притреперване, но трябва да жертваме нещо в името на правдата!

7. Как би променил света си? Иска ми се да кажа “чада мои, аз вече съм бита карта, не ме закачайте, вървете си по пътя. оставете старото да си почине.” НО за пръв и последен път ще съм честен. Моя живот се промени преди малко повече от година. И то из основи. С всяко вдишване аз се благодаря, че я има кралицата на моето сърце, че го има смисълът да се боря с цялата простотия заляла галактиката, че имам сили и здраве да откривам и опознавам един нов и крехък свят заедно с една малка госпожица.

Днес обещавам най-тържествено да си нося новите дрехи, да живея здравословно и да се усмихвам всеки път, когато нещо кофти ми се случи! И да обичам, обожавам и прегръщам с ръце, поглед и душа цялото си семейство!

2 Comments so far

  1. Jock Ewing on September 8th, 2010

    Mate, why don’t you write anymore? Why silent? Are you all right?

    Greetings from the Hell,
    Jock Ewing

  2. Вратите on January 24th, 2013

    Къде се загуби бе, човеко - не си писал ни за вратите ни за къщи, нито за нищо от една година вече…