10-те неща, които трябва да вземете с вас на почивка на море

 1. Чушкопек - не се знае кога ще изскочи някой и друг чувал с пиперки, касетка с доматчета и морковел за лютеничка
 2. Задължително затварачка за буркани!!! Язе вервам в многократната употреба на незавинващи се капачки. Особено ако са “вулканизирани” на Пазара Г.Кирков (след бомбаж на миналогодишната реколта)
 3. Нивелир – никога не падайте по гръб в желанието си да поспорите със собственика на хотела и кривите стени, первази, сметки и т.н.
 4. Масленичка – колко кревати, врати и прозорци можете да оправитеееееее с нея. А пък ако ли не – може отдалече да се „разпишете” на прането на съседа!
 5. Орехотрошачка – септември излизат най-добрите „чужди” орехи. А за да не си изпотрошите маникура (нали сме метеосегзуални) този уред ще ви е от полза. А може и някой друг гларус да си хванете - а те какви орехчета имаааат! Истински кохонес!
 6. „Мъжът и жената интимно” на Зигфрид Швабенедикойси (http://vladi.hit.bg/pics/Maja%20i%20jenata.JPG) – Септемврийчето винаги трябва да е готово за благотворителна акция!
 7. Два броя 10 литрови пластмасови празни шишета от вода – за да може да „маркирате” успешно „служебен абонамент” като ги напълните с пясък. Може и да е септември, но джигитите никога не спят
 8. Прашка или килограм ориз – папагал на съседния балкон? Гларус в банята? Кубе на масата – с една химикалка “BIC” и малко ориз ще сте неотразим в очите на всяка русалка!
 9. Перо от фазан – Септември е, Аполонията е апогея си. Независимо къде си заврете/забучите перото – ще е ясно за всички кой е Вожда! А в смутни времена на промени и криза е важно да се самозаплюете
 10. Международен паспорт – течения всякакви – модни, морски, въздушни. Ще яхнете някой банан, ще нацелите някоя топка с него и докато избълбукате ще сте в международни води. А там първо бият, после ви таковат и накрая, ако сте се представили добре, ви връщат на 4 крака!

Айде аз отивам да впрегна катъра и да сложа прицепа. До скоро и умната!

2 Comments so far

 1. opsa on May 11th, 2012

  opopopo

 2. врати on May 11th, 2012

  ще ме умориш с тези си съвети :) но са готини де!