Кога ще дойдат U2 в България или “направи си сам дете”

Ей този гугъл голяма гугългара си прави с мен понякога. Вчера жаден за страсти потребител на търсачката е търсил абсолютното щастие и е задал фундаменталния въпрос - “направи си сам дете”. След което е попаднал в този блог. Явно някъде в Калифорния има сериозна криза и индексирането е спестило туй-онуй и хоп - владизнайко стана специалист и по самооправяне. Ама то да беше “направи си сам компютър”, “направи си сам вечеря”, “направи си сам мръсно”, “направи си сам секуро”. А то ДЕТЕ. Аз нямам нищо против и съзнавам, че опитите да забременеят мъжете от други мъже продължават някъде където светлината трудно огрява. Обаче, моля ви се Гугъли, стига с тия Гъдели!

Та като казах дете се сетих за един детски филм - Синьо лято / Verano Azul. Преди бях Пираня, сега съм Кике. Еххх колко беше готино едно време - няма криза, няма заеми, нямаше нерешими проблеми, дори Асамблея и ТНТМ имаше. Тази сутрин се събудих с болка в ухото. Предния път с подобна болка беше преди да летя за Барселона преди година. Не ми върви на тази Испания. Явно ще да е от Синьото лято - аз съм цесекар! Единствения път, при който успях да се промъкна в самолета беше с прясна операция от апандисит. Когато ме болеше ухото докторката в ИСУЛ ме отказа с думите: “Да момче - няма проблем да летиш днес следобед - или ще ти се спука тъпанчето, или вътрешен кръвоизлив ще направиш. Ако си мъж и ти стиска - рискувай!”. Днес излезнаха европейските дати от тазгодишното турне на U2. Що ли не се изненадвам, че София липсва от списъка. За стотен пореден път. Ето и щастливците:

30-JUNE - BARCELONA, SP - NOU CAMP
07-JULY - MILAN, IT - SAN SIRO
11-JULY - PARIS, FR - STADE DE FRANCE
15-JULY - NICE, FR - PARC CHARLES EHRMANN
18-JULY - BERLIN, DE - OLYMPIC STADIUM
20-JULY - AMSTERDAM, NL - ArenA
24-JULY - DUBLIN, IE - CROKE PARK
31-JULY - GOTHENBURG, SE - ULLEVI
06-AUG. - CHORZOW, PL - SLASKI STADIUM
10-AUG. - ZAGREB, HR - MAKSIMIR STADIUM
14-AUG. - LONDON, UK - WEMBLEY STADIUM
18-AUG. - GLASGOW, UK - HAMPDEN PARK
20-AUG. - SHEFFIELD, UK - DON VALLEY STADIUM
22-AUG. - CARDIFF, UK - MILLENNIUM STADIUM

Е защо манянците, жабарите, любовчиите, швабите, дрогарите, швеците, поляците и хръватите пак са ни таковали и изпреварили. Може ли такава сериозна група да няма грамотен продуцентски екип? U2 са банда, която е определено политически ангажирана. Или по-скоро опозиционно настроена. Е кажете ми къде в Европа има по-абсурдна държава от нашата?!?!? То и в Азия и Африка няма! Започвам да подозирам, че цялата тази мизерия с боклука, европейските фондове, пък дори и Вальо Топлото и Батко-Братковата ръкавичка е една голяма постановка на правителството, който са инспирирани от някой PR-Гуру с една единствена цел. Да покажем, че сме мнооого зле - без Фондова борса, със закони, но без наказани, с правила, но неспазвани от никого и разбираш ли накрая някой в Дъблин, Ейреландия да се сети, да се трогне, да отиде и да се изцепи по тяхната Всяка Неделя и техния О’Кевоурк МаКеворкянън. Абе какво изцепване, направо нацепване и изпищолване с “Инвестирах в тая проклета дупка и Съни Бич - я вземете и врътнете едно турне от Каварна през Белоградчишките скали, Мелник и накрая в Боньовица (екс Коньовица). Подгравящ ше ви редя DJ О!Азис, балет Мега-МоLL-Loosers - Бат Серго, Дедо Горски и Резнатия Сокол, ефекти и осветления Бат Ман и Бат Бойко. Ако се представите добре - може Фънки с ориз да ви сготвят!”. Според мен на такава покана няма група, която да откаже!

Ама стига съм мечтал, я малко сериозно да поразсъждавам. Защо не им се идва в София? Баба Мадона ще дойде, баба Лили не можем да изгоним, а Гоце и орден ще им даде. 50 000 души по 200 лева билет са си едни 5 милиона евра. Ако няма толкова агенция дето да може да ги обещае тези приходи - аз ще им се подпиша на бял лист, че все 50 000 луди ще намерим да запълнят стадион. А и освен кинтите на U2 можеше да им се продаде идеята за Страната на Абсурдите - едно писмо до Брюксел да бяха изпратили. А и кой ще ги запомни в Париж дето са били сигурно 10 пъти. А тук хората ще ги помнят с петилетки като най-най-най-готиното преживяване. Както онези паметни мачове с Франция, Мексико и Германия 93 и 94-та.

Аз обаче не съм силен в оплакването - специалист съм по решенията! Какви са вариантите за да дойдат до 1 месец U2:

  1. Сериозен катаклизъм - няма значение какъв ще е - Емел Етем е достатъчно да си го помисли и най-вече да си помисли за кое най-не сме подготвени и ще се случи
  2. Сериозно потъпкване на човешките права - предлагам следния сценарии - група полицаи с камуфлажи униформи да хванат посред бял ден (добре ще е да е неделя и да е след 4-ти април) няколко черни (ако имат прилика с Барак Обама и Мартин Лутър Кинг ще е прекрасно)  да ги набият едно хубаво и в тъмното меле да вземе и някоя жена да се включи за цвят. Например Татяна Дончева и Ирена Кръстева, като представителки на женската амбиция за просперитет и филантропия, облечени в народни носии и с руско знаме със сърп и чук. Ще е перфектно поне 3 сателитни телевизии да снимат на живо, а таксита на 2121 координирано да бичат Sunday Bloody Sunday.
  3. Да се напъне г-н Генерала Борисов, да се разбере с Дългия инкасатор Р.Овч. и с общи усилия да преименуват София на Берлин за 1 ден. Защо Берлин - ами моето съкровище има рожден ден на датата на техния концерт и тъкмо ще я зарадвам с концерт в София. Предполагам, че швабите няма да се сърдят много - да си направят един Achtung и да си чакат Love Parade-a пък ние ще им изпратим най-добрите ни ляви съединители да им се радват и да си ги пощипкват!
  4. Оставям на вас …

а сега е време за развиване на контакти с ticket агенции … лека и доходна

1 Comment so far

  1. Ивчо on March 10th, 2009

    Айдии, взимай подарък за съкровището - билетче до Берлин.
    А иначе - навити ли сте за U2 пътешествие до Европата нейде?